RSS

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare este una din preferatele iubitului meu, si de aceea o fac destul de des.


Ptr perisoare: 
200-300g carne tocata amestec porc si vita
orez
o ceapa mica
sare
piper
optional 1 ou

Ptr ciorba: 
1 morcov
1 ceapa
1 pastarnac
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
o mana orez
suc de rosii
rosii in bulion
bors
sare
leustean si patrunjel



Intr-o oala se caleste ceapa, dupa care se adauga restul legumelor tocate marunt, lasandu-se sa se caleasca impreuna. Se adauga apa calduta si se lasa la fiert cca 20 min.
 
Carnea tocata se amesteca cu sarea, piperul, orezul si ceapa tocata marunt se amesteca bine si se formeaza bilute mici. 
Se adauga perisoarele in oala, si se mai lasa pe foc 20 min. Se adauga orezul, iar dupa alte 10 min, sucul de rosii. Aproape de final se adauga borsul, iar dupa cateva clocote se opreste focul si se adauga verdeata. Se poate consuma si cu smantana.
Pofta buna!
 

0 comentarii: