RSS

miercuri, 21 septembrie 2011

Gogosari in otet

Asa cum va spuneam mama este pionul principal la muraturi-acrituri-conservaturi :)) La ea incepe activitatea prin primavara... cand conserva ptr perioada de vara... iar acum, in septembrie, face conserve ptr iarna.
Reteta de mai jos este a ei... munca este a ei... eu doar cu pozele :P
Sar`mana mami ca existi si ne bucuri fiecare clipa! Sa te tina Dumnezeu sanatoasa ca sa`mi mai faci bunatati... si nu numai d`aia! :)

Ingrediente:
6 kg gogosari
cateva buchetele conopida
2 radacini hrean
1 morcov
700 ml otet
700 g zahar
6 linguri sare
1 lingura aspirina pisata


Se spala gogosarii, se taie bucati potrivite.

Se amesteca otetul cu zaharul, sarea si aspirina, pana se topesc toate.

Se pune amestecul peste gogosari si conopida, si se lasa 12 ore.

Dupa 12 ore se amesteca totul, se "vantura" cum spune mama, si se mai lasa 12 ore.
Se taie hreanul si morcovul bucati si se pun in borcane. Se aseaza gogosarii si conopida si se toarna zeama peste acestia.
  
Cam asa arata la final...
Si cam asa arata in "farfurie" ...
Doar ca.. sa va spun un secret: mai jos sunt gogosari din tura de dinainte, care s`au facut deja!

2 comentarii:

Anonim spunea...

si eu pun in fiecare an gogosari cu conopida , un deliciu!!!

Simona spunea...

Pisicutz ai dreptate! Noua ne place foarte tare! Pupici