RSS

miercuri, 5 iunie 2013

Soricei sau flori de salcam in aluat

Nu ma intrebati unde am mai gasit flori de salcam, ca tare mult le-am mai cautat!! Anul acesta salcamii s-au trecut tare repede... Noroc ca bunicii mei locuiesc intr-o zona de munte, iar acolo inca mai sunt. Si binenteles ca n-am mai stat la discutii si m-am pus pe facut niste soricei :)
Si uite asa postez prima reteta pentru Provocarea "Dulce Romanie"

Ingrediente:
ciorchine de flori de salcam
faina
apa minerala
sare
zahar vanilat
2 oua

 
Am pregatit un aluat de clatite: am batut putin ouale, am adaugat treptat apa minerala, apoi faina, un praf de sare, zahar vanilat. Am lasat cateva minute sa se odihneasca aluatul.
Intre timp am pregatit florile de salcam, scufundandu-le in apa rece si curata. Am schimbat apa si din nou le-am scufundat. Le-am lasat sa se scurga.
Ciorchinele de salcam le-am trecut prin aluatul de clatite, apoi le-am pus la prajit in ulei incins. 
Se prajesc pe ambele parti, apoi se mananca cu pofta!
Se pot pudra si cu zahar, dar mie-mi plac asa simple.
Pofta buna va doresc!

4 comentarii:

Biochimist la cratita spunea...

N-am incercat niciodata in aluat, dar cred ca sunt delicioase.

DiaMar bucataria galbena spunea...

Cred ca sunt tare gustoase!Nu am incercat niciodata,dar nu as refuza o bucatica!
Pupici multi!

Mihaela Mihalache spunea...

nu am facut niciodata, dar daca am noroc sa mai gasesc flori de salcam pe undeva, sigur voi incerca :)
Daca nu, vin repejor la tine ;)

Simona spunea...

@Alina, sunt foarte bune! Au gust de gogosi :) Pup
@Mihaela, te servesc cu drag! Pup
@Mihaela, daca nu gasesti, te astept la o portie! Dar repejor ca se termina :) Pup