RSS

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Salata de boeuf

Aceasta este salata de boeuf pe care o facem noi, din care, culmea, lipseste cartoful. Dar folosim alte radacinoase: morcovi, pastrarnac, telina (aici nu am avut), chiar si carne (in aceasta reteta nu am pus).

Asadar ingredientele sunt:
5 morcovi potriviti
2 buc pastarnac
100 g mazare congelata
1/2 borcan castraveti murtati
2 bucati gogosari acri
maioneza: 1 galbenus fiert, 1 galbenus crud, 1 lingura mustar dulce (optional), ulei, lamaie, sare
sare
delikat



Se pun radacinoasele curatate la fiert. Mazarea se fierbe in apa cu sare.
Cat timp se fierb ingredientele, se pregateste maioneza: se amesteca galbenusul crud cu cel fiert si un pic de sare, se adauga treptat ulei, amestecand bine cu mixterul. Se adauga si lingura de mustar si zeama de lamaie. Uleiul se pune treptat si cate putin ptr a nu taia maioneza.
Cand legumele si carnea sunt fierte, se taie cubulete mici, se amesteca cu mazarea si cu acreala tocata si ea.

 
Se pune maioneza (se opreste cateva linguri ptr decorat) si se gusta de sare si piper. Se aseaza pe platouri (pentru mese festive) sau in caserole cu capac (sunt mai usor de depozitat in frigider), se acopera cu maioneaza ramasa, si se orneaza cu bucati de ou fiert, gogosari murati, masline, etc.
Pofta buna!





2 comentarii:

Aurica spunea...

o salata binevenita in meniu, ce e un pic mai greu e pana sunt taiate ingredientele necesare, in rest usor de facut, de preparat si sanatoasa, bravo pentru reteta :)

Simona spunea...

Cand familia nu-i prea mare... nu-s multe de tocat :) Multumesc ptr aprecieri!