RSS

miercuri, 26 octombrie 2011

Inelul de logodna intre mit si realitate!

Simbolul promisiunii dintre doua persoane, de obicei de sex diferit! Mai nou ne ajuta si legea, iar noul Cod Civil reglementeaza logodna, desi nu stiu cat de moral este. Dar nu asta este subiectul.
De ce este important inelul de logodna?!
Pentru unii inelul de logodna este un motiv de a se mandrii, si trebuie sa fie cat mai pompos.. cat mai scump.. si binenteles vor face tot posibilul sa se afle pretul lui.
Pentru mine inelul de logodna inseamna o declaratie de dragoste! Nu conteaza ca are sau nu diamante, safire sau mai stiu eu ce pietre... sau daca este din aur alb, galben sau platina, inelul de logodna trebuie sa fie cel pe care il simti aproape de sufletul tau.
Multe femei viseaza ca barbatul sa cada in genunchi, iar in timpul unei lungi declaratii de dragoste sa scoate tacticos cutiuta cu un inel veritabil, si sa incheie cu celebra intrebare „vrei sa fi sotia mea?”. Si binenteles, ea se afla uimita pana la lacrimi, si atat de surprinsa incat nu poate raspunde decat „da”. Din punctul meu de vedere nu cred ca mai exista barbat care sa ofere un inel de logodna unei femei, iar ea sa nu stie inainte ca va urma sa-l primeasca, existand in prealabil o cerere mai neoficiala. Ce fac filmele americane din oameni...
Eu nu cred ca acest tip de cerere demonstreaza ca te iubeste mai mult. Dragostea se demonstreaza altfel.. Cat despre inelul de logodna, consider ca este un lucru pe care il porti toata viata, iar alegerea lui este foarte importanta, mai ales pentru cea care il poarta. De aceea cred ca trebuie ales impreuna. Ca na.. nu toti barbatii se pricep!
Cat despre cererea in sine... ea poate veni foarte natural, intr-un loc romantic – pe o plaja la apus, pe un varf de munte admirand verdeata copacilor, pe partie dupa o cazatura pe schiuri, langa un rug de mur cand esti la cules de mure, in varf de pat intr-o duminica dimineata – fiecare cat de inspirat sau practic este, fara ingenuncheri sau alte chestii nenaturale!
Inelul de logodna se ofera atunci cand se simte, impreuna sau dupa cererea in sine. Iar cea care il poarta va zambi de cate ori se va uita la inelarul mainii stangi, si se va gandi cu mare drag la barbatul ei iubit!
Am vrut egalitate intre sexe, atunci sa fim barbate pana la capat si sa nu se pierdem in chestii de minorosite! Sa ne bucuram de lucrurile simple, de fiecare clipa pe care o petrecem impreuna cu jumatatea noastra si sa ne mandrim cu inelul de logodna – simbolul dragostei pure!

0 comentarii: