RSS

vineri, 27 iunie 2014

Pandispan cu cirese

A venit vara... desi vremea asta capricioasa ne aminteste mai mult de toamna.. Dar, ar fi pacat sa nu ne bucuram de bunatatile verii.. cirese, visine, capsunile.. Pentru azi am adus un pandispan cu cirese, o bunatate! Ciresele sunt culese din ciresul nostru din spatele casei, care face niste cirese mai rozali, dar foarte-foarte dulci!


Ingrediente:
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 lingura bicarbonat de sodiu
1 lingura otet
cirese cca 500 g


Am separat ouale: albusurile impreuna cu 8 linguri de zahar le-am batut spuma. Peste galbenusuri am adaugat bicarbonatul stins, apoi am amestecat. Am incorporat galbenusurile putin cate putin, la amestecul de albusurile, amestecand cu o lingura de jos in sus. In acelasi mod am incorporat si faina, in ploaie.
Pandispanul l-am pus intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, deasupra am pus ciresele fara samburi si scurse de zeama. Am dat tava la cuptor pentru vre-o 25 minute. 
Am lasat pandispanul sa se raceasca, apoi l-am pudrat, portionat si papat! 


3 comentarii:

Cristina spunea...

Imi place, asa ca iti iau si eu o bucatica. :)

Buburuza Bubu spunea...

Simplu si Bun!!! Kisses

Timea spunea...

Simplu si bun, asa cum imi place mie!