RSS

luni, 23 iulie 2012

Pulpa de miel in sos rosu by CaietCuRetete

O noua luna, o noua provocare secreta marca Ama! Luna aceasta Ama mi-a oferit sa rasfoiesc un bloc foarte dragut, un Caiet cu Retete scris cu atata pasiune de catre Liana. Va invit sa o vizitati si sa va delectati cu bunatati gatite de ea si de bucatarul ei, care am batuit ca-i sotul! Ehhh.. cine are noroc, are! :))
Dupa ce am rasfoit.. si iar am rafoit.. am ales ceva care noua ne-a placut foarte mult, si anume Pulpa de miel in sos rosu.

Ingrediente:
1 pulpa miel
1 ardei capia
1 ardei gras verde
3 cepe
2 tije telina
2 morcovi
4 catei usturoi
2 foi dafin
200 ml suc rosii
250 ml vin roze
piper
sare
ulei

Carnea de miel am fiert-o in apa, impreuna cu o ceapa si 1 lingurita sare, spumand de cate ori a fost nevoie. Dupa cca 45 minute am scos carnea, am dezosat-o  si am taiat-o bucati potrivite.
Ceapa am taiat-o solzisori, morcovul l-am dat prin razatoare, ardeii i-am tocat mai mare, tija de telina am taiat-o bucati potrivite, si le-am pus pe toate la calit in ulei. 
Cand legumele s-au inmuiat, am adaugat bucatile de carne, sucul de rosii, vinul, foile de dafin si usturoiul taiat bucati mai mari. 
Am potrivit de sare si piper si am lasat sa fiarba ccs 1 ora jumatate. In aceasta perioada am amestecat din cand in cand si am mai completat cu cca 100 ml apa.
Am servit cu  mamaliguta calda.
Pofta buna!!

6 comentarii:

Laura Nechita spunea...

Simo...absolut senzationala aceasta papica. Arata de milioane, si cu mamaliguta in mijloc,jur ca tare as papa o portie:P
Buna tareee!
Te-am pupacit!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Tot imi trimit eu sotul la tine la masa,ai sa vezi.
Pupici!

Simona spunea...

@Laura, te astept cu drag la masa!! Pupici dulci
@Mihaela, facem schimb.. sotul tau la mine si al meu la tine.. ca si-asa este fan aluaturi dulci, iar eu nu am chef de cuptor acum :))
Pupici

Buburuza Bubu spunea...

Eu aduc o sticla de vin daca primesc o mica mica portie :) hugs

Simona spunea...

@Buburuza, eu pun mancarica in farfurii si aduc paharele :) Pup cu drag

liana spunea...

Eram curioasa sa vad cine si ce reteta a ales sa incerce de pe blogul meu, si greu mi-am dat seama ca la tine e surpriza! Ma bucur ca v-a placut mancarea ,transmit bucatarului (sotul intr-adevar, el e specialist in retete traditionale autohtone, iar eu fac mexicane, italiene si chinezesti - si dulciuri oricand si oriunde :)) ).