RSS

sâmbătă, 6 iunie 2015

Dulceata de capsuni

Recunosc, mama este specialista în dulcețuri!!! In orice fel, in orice combinatie.. niciodata nu da gres! Este prima oară când fac dulceață de căpșuni, nu pentru ca n-as fi vrut, ci ptr ca mama făcea întotdeauna înainte! Iar cum barbatului meu nu-i place decat dulceata de afine si cea de visine, si foarte rar alt soritiment, cele 4 borcane care mi-au iesit din cantitatile date, ne sunt mai mult decat suficiente!



Ingrediente:
1,5 kg capsuni
1 kg zahar
zeama de la 1 lamaie



Capsunile le-am curatat de codite, le-am spalat in mai multe ape si le-am taiat in 4. Intr-un castron adanc al pus un strat de zahar si unul de capsuni, si tot asa pana am terminat capsunile. Deasupra trebuie sa fie zahar. Am stropit totul cu zeama de la o lamaie si am dat vasul la frigider pana a doua zi. 
In aceasta perioada capsunile si-au lasat sucul, iar zaharul s-a topit. 
Cu o paleta am scos capsunile, iar zeama ramasa am pus-o intr-un vas in care am fiert dulceata. Am fiert siropul la foc mic pana s-a legat bine (pe o farfurie rece am pus o picatura, iar aceasta si-a pastrat forma), apoi am adaugat capsunile si am lasat sa fiarba vre-o 45 de minute.
Intre timp am pregatit borcanele, le-am spalat bine si le-am uscat in cuptor. Dulceata fierbinte am pus-o in borcanele calde (4 borcane de 400g), deasupra am pus capacele curate si uscate. Am intors borcanele cu capacul in jos, si le-am infasurat intr-o patura, lasandu-le sa se raceasca treptat.
Nu ca-i a mea, dar a iesit cea mai parfumata dulceata de capsuni pe care am mancat-o!
O sa va spun si cat de bine a tinut.

4 comentarii:

Mihaela Mihalache spunea...

Preferata mea!!!

Ghiocel07 spunea...

Mi-ai făcut poftă. Sper să mai găsesc căpșuni când ajung acasă. Pupici.

DiaMar bucataria galbena spunea...

Parfumata si gustoasa.Imi place.Pup!

Cristina spunea...

Copilul si sotul meu o adora, eu o prefer pe cea de visine.