RSS

duminică, 20 octombrie 2013

Pizza cu sunca de pui si salam picant

Cand eram mai tinerica si fara obligatiuni masculine prin zona, imi potoleam des foamea improvizand cate o pizza cu ce gaseam prin frigider.. Nici nu mai conta ora.. daca era pofta mare! :) 
Dar daca pizza merge in orice combinatie, la sos nu concep decat facut in casa! Chiar si combinat cu ketchup de cumparat..


Ingrediente:
Ptr. aluat:
500 g faina alba
10 g drojdie uscata
1 ou
5 linguri lapte batut
½ lingurita sare
200-250 ml apa calduta
3 linguri ulei de masline
Ptr. topping:
salam Banatean
sunca de pui presata
masline verzi
ciuperci
ardei verde
mozzarella
Ptr. sos:
2 cani suc de rosii
2 linguri ketchup
1 lingurita zahar
½ lingurita sare
1 lingurita busuioc
2 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingurita ardei iute macinat


Mai intai am pregatit aluatul: faina am cernut-o intr-un bol. Am adaugat oul, drojdia, laptele batut, praful de sare, iar la final treptat apa. Cantitatea de apa este in functie de tipul fainii. Am inceput sa framant aluatul, adaugand treptat uleiul de masline. Aluatul l-am framantat cca 10-15 minute, pana a devenit elastic si nelipicios. L-am pus intr-un castron, am acoperit cu folie alimentara si cu un prosop, si am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut pentru ca aluatul sa-si dubleze volumul.
Intre timp am pregatit sosul: sucul de rosii, ketchup-ul, zaharul, sarea, busuiocul, uleiul de masline, cateii de usturoi taiati felii si 1 cescuta de apa le-am pus intr-un vas, la foc mic. Am amestecat din cand in cand, iar dupa cca 15 minute am adaugat ardeiul iute si am mai lasat vre-o 5 minute pentru ca sosul sa se lege. Inainte de a pune ardeiul iute am scos cateva linguri de sos, pentru a le folosi la a „unge” pizza.
Cand aluatul a fost gata crescut, l-am scos pe plansa de lucru infainata si l-am impartit in 3 bile egale, care vor devenii 3 blaturi de pizza. Am intins cu sucitorul fiecare bila de aluat, dandu-i forma rotunda. Aluatul l-am pus in tava, l-am uns cu sosul nepicant, am adaugat mozzarella, apoi am pus topping-ul: salamul, sunca de pui, maslinele, ardeiul taiat fasii si ciupercile. Deasupra am ras mozzarella si am dat tava la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.
A iesit o bunatate!!!

6 comentarii:

Alice Kitchenette spunea...

pizza ai spus....nu am cum sa te refuzm. Sosul arata minunat iar in asa combinatie nu poate fi decat deliciosss!!!!

Cristina spunea...

Sper ca imi pastrezi si mie o felie!!! ;)

Adina spunea...

Nu rezist in fata pizzei,sunt prea slaba!:)
Buna rau!:)

maria mihalache spunea...

niciodata nu refuz o felie de pizza!

catkitchen spunea...

Hehe , ce figura esti !!!
Mi-e dor de-o pizza improvizata !! ;)

Haplea spunea...

Grozava pizza!